sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: yhdestoista luukku

Jouluaattoon on enää kolmetoista päivää, enkä ole vielä tehnyt joululahjojen eteen mitään. Olen suunnitellut ainoastaan yhtä lahjaa kauempana asuvalle ystävälleni, sillä se pitää lähettää pian. Muuten en ole uhrannut lahjoille ajatustakaan.

Tänään havahduin siihen, että minulla on enää käytännössä vain yksi viikko aikaa hoitaa lahja-asiat kuntoon. Täytyisi siis pistää töpinäksi. Perheenjäsenille ainakin täytyy antaa jotain, ja hyville ystäville. Oikeastaan haluaisin antaa lahjan ihan kaikille tuntemilleni ihmisille, mutta se ei ole mitenkään mahdollista, joten täytyy tehdä vaikeita valintoja.

Mitä niille tärkeimmille ihmisille sitten voisi antaa lahjaksi? Itse yritän aina ostaa mahdollisimman vähän tavaraa ja miettiä, mistä lahjan saaja oikeasti ilahtuisi. Kahvi, tee ja suklaa saattavat tuntua tylsiltä, mutta itse ainakin ilahtuisin paljon enemmän suklaarasiasta kuin mistään tavarasta. Myös itse tehdyt konvehdit tai käsin kudotut villasukat lämmittävät useimpien mieltä, sillä ne muistuttavat antajastaan.

Luultavasti kaikkein edullisin ja ihanin lahjaidea on antaa itsensä lahjaksi. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi kääriä itsensä lahjapaperiin ja ilmestyä jouluaattona kaverin ovelle. Tarkoitan sitä, että antaa läheiselle omaa aikaansa. Voi vaikka luvata lähteä kaukana asuvan kaverin kanssa kahville tai auttaa mummoa muutossa. Sellainen lahja jää mieleen ja ilahduttaa saajaansa takuuvarmasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti