lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: kahdeskymmenesneljäs luukku

Jouluaatto.

Sen aloittaa Joulupukin kuumalinja ja joulupuuro, josta löytyy tietysti manteli. Tänä vuonna mantelin sai pikkusisko, niin kuin arvasinkin. Äiti tekee viimeisiä jouluruokia ja isä koputtelee seiniin; "joulupukki tuli vähän aikaisin!" Kaikkien kännykät vilkkuvat jouluntoivotuksista.

Hiukan ennen kahtatoista lähdetään kiipeämään Kaunispää-tunturille. Siellä julistetaan joulurauha ja tunnelma on lähes yhtä hieno kuin Turussa. Maa on niin kaunis -laulun jälkeen mennään yleensä sisään Huippu-ravintolaan kaakaolle, mutta tänä vuonna juomme ne ulkona, sillä ravintolaan on koirilta pääsy kielletty. Kaakaoiden jälkeen otetaan pulkat alle ja lasketaan yli kilometrin pituinen pulkkamäki alas tunturilta. Siinä ei voi välttää kiljumista!

Kotona lämmitetään sauna ja rauhoitutaan joulun viettoon sen lämmössä. Saunanraikkaana on hyvä istua joulupöytään, joka on tänä vuonna katettu kaloilla, mädillä ja saaristolaisleivällä. Jälkiruokaakin on luvassa, mutta vasta myöhemmin.

Sitten koittaa illan odotetuin hetki, kun lahjat tuodaan olohuoneeseen. Pikkusisko toimii tonttuna ja jakaa kaikille omat paketit. Niitä ei saa avata, ennen kuin kaikki lahjat on jaettu. Kun kaikilla on edessään pino paketteja, aletaan avaamaan niitä vuorotellen. Se, jolla on eniten, aloittaa. Selma ei ole mukana tässä, vaan avaa pakettinsa ihan omassa järjestyksessään.


Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti