perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: yhdeksäs luukku

Joulutortut ovat suosikkijouluherkkuni. Perinteisten tähtitorttujen lisäksi pidän kukkasen mallisista, sillä niistä tulee uunissa pehmeämpiä. Luumuhillotäyte on myös hyvää, mutta alkaa vähitellen kyllästyttämään. Siksi tämän joulun tortut ovat suolaisia ja kirpeitä.


Sienisalaattia syödään yleensä ruisleivän päällä, mutta se sopii yksinkertaistettuna joulutorttuihinkin. Tarvitset vain sieniä, sipulia ja tuorejuustoa. Sekoita sipuli tuorejuustoon ja laita lusikallinen tortun päälle. Asettele sitten sienet annoksen päälle.

Kirsikkatomaatit ovat yllättävä kaveri pikkuisille tortuille. Myös kaupasta löytynyt kirsikkapuolukka-hillo antaa mukavan kontrastin pehmeälle tortulle. Saat tortuista pieniä leikkaamalla taikinalevyn ensin tavallisesti kahteen osaan ja sitten vielä neljään osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti