torstai 8. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: kahdeksas luukku

Kuinka monta kertaa tänä vuonna olet leiponut pipareita? Minä en ole yhtään, sillä en erityisesti välitä niistä. Tänään kuitenkin leivoin joulukeksejä, jotka ovat ihana piristys perinteiseen pikkujoulupöytään. Ne ovat saaneet vaikutteita saksalaisista plätzchen-pikkuleivistä, ja niissä on tuttu voikeksimäinen rakenne. Kardemumma tuo makeisiin kekseihin raikkautta.


Näitä tarvitset:
  • 250 g margariinia
  • 3 3/4 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi suklaata kuorrutukseen.

Näin valmistat joulukeksit:

  1. Sulata margariini pehmeäksi. Sekoita margariini ja sokeri keskenään lusikalla suuressa kulhossa.
  2. Lisää keltuainen, vanilliinisokeri ja kardemumma kevyesti sekoittamalla.
  3. Sekoita jauhot keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Muotoile käsin palloksi.
  4. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Painele piparkakkumuoteilla taikinasta kuvioita ja siirrä ne pellille. Vinkki! Keksejä voi olla vaikea irrottaa pöydästä. Poimi ne kakkulapiolla, niin ne eivät hajoa.
  6. Paista uunissa n. 15 min. (Älä unohda tarkkailla keksejä paistumisen aikana!)
  7. Anna keksien jäähtyä ja sulata suklaa vesihauteessa.
  8. Dippaa keksejä suklaaseen ja anna jähmettyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti