perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: toinen luukku

Tämä luukku täytyy avata hitaasti. Raotetaan ensin vähän... sieltä kuuluu hartaita, virsimäisiä säveliä. Hohhoijaa. Älä säikähdä, sillä nyt luukusta kajahtaa rytmikäs torvisoolo. Tämän tahtiinhan voisi vaikka tanssia! Jammailu kuitenkin keskeytetään alkuunsa, kun nostalginen lapsikuoro aloittaa laulunsa: "Joulupukki, joulupukki...".

Joululaulut aloittavat joulunodotuksen. Kun ensimmäiset lumihiutaleet putoilevat taivaalta, tekisi heti mieli laittaa joulu-soittolista soimaan ja fiilistellä joulua... vaikka olisi marraskuu. Mietin tänä vuonna jo Halloweenin jälkeen, että saako nyt jo alkaa kuunnella joululauluja. Seurauksena kuuntelin niitä koko marraskuun niin ahkerasti, että nyt alkaa jo kyllästyttää.

Toisaalta Michael Bublé on niin ihana, että häneen on vaikea kyllästyä. Myös Frank Sinatran kappaleissa on jotain todella jouluista. Suvi Teräsniskan kappaleita joulusoittolistaltani löytyy monta, vaikka en niin paljon perinteisistä suomalaisista virsijoululauluista välitäkään. Hieman erilainen joululaulu, joka saa kylmät väreet juoksemaan selkää pitkin, on Lumiukko-elokuvasta tuttu Walking in the air.

Kaikkien aikojen lempparijoululauluni ei muistuta yllä lueteltuja pätkääkään. Se on nimittäin Whamin Last Christmas suoraan 80-luvulta. Se on se joululaulu, johon en kyllästy koskaan ja joka saa minut joulumielelle vaikka keskellä kesää. Se on vaan niin epic.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti