perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: kahdeskymmeneskolmas luukku

Tämän päivän luukun aiheena piti olla joulustressi, mutta eilinen lumikenkäretki oli niin ikimuistoinen, että kerronkin siitä. Olin siis elämäni ensimmäistä kertaa lumikenkäilemässä. Vuokrasimme perheen kanssa lumikengät ja suunnistimme kohti upouutta Aurora-tupaa, joka oli itseasiassa vain kilometrin päässä. Emme tietenkään menneet sinne suoraan, vaan tarvoimme polkuja ja polunvieriä ylös ja alas. Aurinko oli laskemassa ja maisemat olivat hienoja.

Matkalla tuli vastaan poroja, jotka eivät pelästyneet lumikenkiä tai niiden kantajia. Ne antoivat meidän kävellä ohi, mutta naamaansa ne eivät mielellään kameralle näyttäneet.

Taakse katsoessa näytti, kuin lumimies (tai enemminkin lumimieslauma) olisi tallustanut metsän läpi. Lumikengät jalassa myös tuntui vähän lumimiesmäiseltä. Jätin hankeen yhden tyylitellyn lumimiehen jäljen, jota turistit voivat sitten ihmetellä.



Vihdoin kiipesimme Aurora-tuvalle, joka oli lähes liian moderni autiotuvaksi. Siellä oli lämmitys ja valot ja jopa pistorasia seinässä. Korkea katto, lasi-ikkunat ja kaiku tekivät kolkon vaikutelman. Onneksi sentään takka toimi ja itse tekemäni kaakao oli hyvää. Sen ohje löytyi Matleena Lahden Eväskirjasta ja siihen tuli kookosmaitoa, tavallista maitoa, suklaata sekä kardemummaa.

p.s. Jos stressaa, voit katsoa näitä kuvia ja kuvitella minua lumikengillä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti