torstai 15. joulukuuta 2016

Joulukalenteri: viidestoista luukku

Keittiössäni tapahtui tänään historiallinen kohtaaminen: porkkanakakku tapasi muffinssin ja syntyi porkkanamuffinsseja. Okei, historiallinen on ehkä liioittelua, sillä joku toinen on varmasti keksinyt tämänkin ennen minua. Mutta se oli silti maukas kohtaaminen.




Teen aina joulun alla porkkanakakkua. Yleensä syynä ovat pikkusiskon synttärit, sillä kukaan ei pidä täytekakusta ja onhan porkkanakakun maku aika jouluinen. Nyt tein ensimmäistä kertaa kakkuja "muuten vaan".


Ohje on joskus napattu netistä Pirkka-ruoka sivulta. Kirjoitan sen tähän, niin tekin voitte tehdä suunnilleen 20 kappaletta söpöjä porkkanamuffinsseja.


Mitä tarvitset:


Taikina:
  • 5-7 porkkanaa (350 g)
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl öljyä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
  • 50 g margariinia
  • 1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
Koristeet:
  • raastettua suklaata tai strösseleitä tai porkkanamurua tai pähkinärouhetta (= mitä vain)
Näin valmistat muffinssit:
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Lisää öljy ja porkkanaraaste lusikalla tai nuolijalla.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan lusikalla tai nuolijalla.
  5. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
  6. Laita muffinssivuoat pellille tai muffinsseille tarkoitettuun uuniastiaan (??).
  7. Anna muffinssien paistua noin 50 minuuttia tai kunnes ne ovat muuttuneet oransseista ruskeiksi. Anna jäähtyä.
  8. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus muffinssien pinnalle pikkulusikalla.
  9. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti