sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Rakastuin kesäyöhön

Satavuotias Suomi juhlistaa tänä vuonna myös luontoa neljänä päivänä vuodessa. Eilen koitti niistä kolmas, jonka nimi oli Rakastu kesäyöhön. Lähdin itse nauttimaan kesästä ja luonnosta yöretkelle Kaarinan Kuusistoon, seuranani ihmisiä, jotka tiesivät enemmän linnuista ja kasveista kuin minä. Ilta heijasteli vielä päivän helteitä ja ilmassa leijui kesän tuntu; parempia olosuhteita kesäyöhön rakastumiselle ei olisi voinut kuvitella.


Tunnelma retkellä oli todella hauska ja rento. Kävelimme luontopolulla ja kuuntelimme yölintujen ääniä, tunnistimme kasveja ja nautimme kesäyön hämärästä. Näimme myös paljon eläimiä: peuroja, joista yksi meni niin läheltä että pelästyin ja piti kamalaa ääntä, lehmiä, lepakoita, mäyrän eli "sohvatyynyn", kuten eräs retkemme jäsen sitä nimitti, jäniksiä ja tietysti lintuja. Retki huipentui Kuusiston linnan raunioille, jotka näyttivät mahtavilta yötaivasta vasten.

Bongaa peura.
 




Rakastuin eilen kesäyöhön, ja aion rakastua siihen vielä monta kertaa uudestaan.

 

2 kommenttia:

  1. Vau, miten kauniita kuvia! Peurakin erottuu tosi hyvin. Pahus, kun kukaan ei ehtinyt saada sitä sohvatyynyä kuvaan. :D

    VastaaPoista
  2. Mitä sohvatyynyä xD Miksi en muista enää sellasta...

    VastaaPoista