lauantai 10. syyskuuta 2016

Puolukka-kinuskiyllätysmuffinit


Puolukat ja kinuski kuuluvat yhteen yhtä varmasti kuin lehdet punastuvat syksyisin. Yhdistelmä on ihana jo sellaisenaankin, mutta erilaisten leivosten täytteenä se saa kokonaan uusia maku-ulottuvuuksia. Nämä muffinit kätkevätkin sisäänsä suussasulavan yllätyksen. 

Näitä tarvitset:

Taikina
  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 150 g margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 1 dl kuohu- tai vispikermaa (ei kasvipohjaisia valmisteita!)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl puolukoita (pakastettuja, jos mahdollista)
muffinivuokia

Näin muffinit valmistuvat:
  1. Tee ensin taikina. Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää margariini.
  2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan kevyesti lusikalla sekoittaen.
  3. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Väännä levy keskilämmölle (4 tai 5 astetta) ja anna seoksen kiehua n. 30 min. Sekoittele välillä ja vähennä lämpöä, jos seos uhkaa kiehua yli.
  5. Kun kinuski alkaa vaikuttaa sakealta, tee testi: tiputa tilkka kinuskia jääkylmään veteen, anna olla hetki ja kaada vesi pois. Jos tilkasta pystyy muotoilemaan pallon, kinuski on valmista.
  6. Laita uuni päälle 200 asteeseen.
  7. Täytä muffinivuoat puolilleen taikinalla. Sekoita puolukat kinuskiin ja laita nokare seosta vuokiin taikinan päälle. Peitä nokareet lopulla taikinalla.
  8. Paista uunissa 20 min tai kunnes muffinit ovat saaneet väriä.
Ohje on ikiomani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti