torstai 17. marraskuuta 2016

Valoa pimeyden keskelle

Tällä viikolla marraskuu kuoriutui puhtaan valkoisesta viitastaan ja paljasti todellisen luontonsa. Se on, niin kuin me kaikki tiedämme, synkkä ja pimeä. Ei ole silti syytä vaipua itsemurhajoululaulujen tunnelmaan, sillä valoa saa ensihätään vaikka lähimarketista.

Olen jo pitkään suunnitellut ripustavani ulkorappusteni kaiteeseen jonkinnäköiset valot. Se olisi ihana tervetulo-toivotus vieraille ja valaisisi myös omia kotiintulojani. Onhan minulla tietysti ulkovalo, mutta se ei ole kovin tunnelmallinen. Niinpä tänään tartuin tuumasta toimeen ja ostin valosarjan, kieputin sen kaiteen ympärille ja kytkin päälle. Kotioveni muuttui huomattavasti tyylikkäämmäksi ja myös jouluisemmaksi. Se näyttää nyt pikkuisen enemmän siltä, että sen takana asuu bloggaaja.


Toinen asia, joka on jo jonkin aikaa pyörinyt mielessäni, on monihaarainen kynttilänjalka. Sellainen, kuin kaikissa elokuvissa, vähän goottilaistyylinen ehkä. Olin jo lähes luopunut toivosta (kaikki näkemäni ovat olleet liian isoja), kun keskiviikkona näin juuri täydellisen kynttilänjalan eräässä sisustusliikkeessä.

Minun ei oikeastaan pitänyt käydä siinä liikkeessä, mutta hetken mielijohteesta menin sinne, kun bussin tuloon oli aikaa. Hetken päästä palasin liikkeestä kaunis ja sopivan pieni kynttilänjalka mukanani. Voi olla, että kaikki oli vain sattumaa. mutta tämä tapaus sai minut uskomaan entistä enemmän, että kaikki tapahtuu syystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti