keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Banaani on opiskelijan paras ystävä

En ole tehnyt ruokapostauksia pitkään aikaan, lieneekö syynä kiire vai laiskuus vai molemmat. Tai sitten olen vain ajatellut joulukuuta, jolloin aion julkaista enemmän ruokapostauksia kuin koko vuonna. Tässä kuitenkin nyt tarjolla ruokavinkkejä, pitkästä aikaa.

Banaani on aina ollut inhokkihedelmäni. Se on niin tahmea ja pehmeä, eikä oikein maistu miltään. Aivan viime aikoina olen kuitenkin löytänyt banaanin ja ymmärtänyt sen helppouden ruoanlaitossa. Banaanista voi tehdä vaikka mitä! Smoothiet ja baananipannarit ovat kaikille tuttuja, mutta oletko koskaan leipoessasi kokeillut korvata kananmunaa banaanilla? Kannattaa joskus kokeilla.

Banaanista saa myös todella helposti todella herkullista jälkiruokaa. Tarvitset vain banaaneja, fariinisokeria ja vaniljajäätelöä.


Näin teet banaanijälkiruoan:

  1. Pilko banaanit haluamasi kokoisiksi palasiksi.
  2. Laita pari ruokalusikkaa fariinisokeria pieneen kulhoon ja kierittele banaanit sokerissa niin, että niissä on sokeria joka puolella.
  3. Paista banaaneja hetki öljyssä paistinpannussa. Käännä ja anna myös toisen puolen paistua. (Hetki on tässä oikeasti vain hetki, ettei sokeri pala pohjaan.)
  4. Laita banaanit lautaselle ja nauti jäätelön kanssa.
Itse kuulin tästä reseptistä ensimmäisen kerran partiossa vuosi sitten. Luulin, että se oli joku yleisesti tunnettu herkku ja yllätyin, kun opiskelukaverini eivät olleet koskaan kuulleetkaan siitä. Tämä jälkiruoka on kuitenkin opiskelijalle aivan täydellinen, sillä sen raaka-aineetkaan eivät maksa maltaita. Suosittelen kaikkia banaanin ystäviä ja vihollisia kokeilemaan tätä banaaniherkkua, sillä se antaa keltaiselle hedelmälle täysin uuden arvon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti