sunnuntai 7. elokuuta 2016

Inspiraatiota kansien väliin

Olen usein lehtiä lukiessani miettinyt, että onpas ihania kuvia, kertakaikkisen inspiroivia. Voisinpa laittaa ne talteen jonnekin. Ikivanhojen lehtien kasaaminen pinoiksi huoneen nurkkaan ei kuitenkaan kuulosta hyvältä ajatukselta pelkästään hienojen kuvien vuoksi. Samalla olen yrittänyt keksiä käyttötarkoitusta miljoonille vihoilleni, jotka täyttävät hyllyt ja kaapit.

Inspiroivia asioita kerääntyy huomaamatta.
Ratkaisu: yhdistetään kuvat ja vihot. Lopputuloksena on inspiraatiovihko, jota jotkut kutsuvat myös scrapbookiksi. Yleensä scrapbookit ovat täyteen ahdettu kuvia, tarroja ja leffalippuja, mutta omani on hillitympi ja sisältää muutakin kuin kuvia. Kirjoittajana alan usein keksiä esimerkiksi upeasti sisustettujen huoneiden ympärille tarinoita. Joskus taas sanat tulevat ensin ja kuva vasta myöhemmin. Tai sitten vihkoon voi päätyä vaikka kirja-arvostelu.




Inspiraatiovihon koristeleminen on rentouttavaa, vähän niinkuin värittäminen tai sudokun täyttäminen. Sivuja on myös kiva katsella myöhemmin. Minulle inspiraatiovihon tarkoitus onkin juuri se, että voin selailla sitä kun mieli lyö tyhjää ja inspiroitua uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti