keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Kasarmin naapurissa

Äitini muutti viikonloppuna Hämeenlinnaan ja minä olin muuttoapuna. Olisin halunnut tutustua kaupunkiin enemmänkin, mutta kaikki museot olivat kiinni ja kahviloihin en uskaltanut mennä. Vietimme siis koko viikonlopun kotona, mutta ei se loppujen lopuksi haitannut. Tekemistä riitti ja pääsin vähän tutkimaan kaupunkiakin koiran kanssa lenkkeillessä. Tässä postauksessa on ensivaikutelmani Hämeenlinnasta valokuvina.


Tällainen on näkymä äidin taloa vastapäätä. Talon vieressä on nimittäin kasarmi, jossa sijaitsee muun muassa kirppis Suomen kasarmin aarteet. Nyt se on totta kai suljettu.


Asuntomme on tämän talon ylimmässä kerroksessa. Talo ei ole kovin kaunis, mutta asunnosta tuli viihtyisä.


Kasarmi on valtava. Tässä on sen päärakennus.



Talomme lähellä, ihan kauppakeskus Goodmanin vieressä, on vanha hautausmaa. Siinä ei ole aitaa ympärillä ja haudat tönöttävät sikin sokin siellä sun täällä. Paikalliset pitävät hautausmaata tavallisena puistona: näin iltalenkillä teinipariskunnan pussailemassa yhden haudan vieressä.


Sunnuntaina pidimme tauon ikkunanpesusta ja äiti kierrätti minua autolla ympäri kaupunkia. Kävimme keskustassa ja Ahvenistolla, jonne ei ole pitkä matka asunnoltamme. Ahvenistolla on Flow Park, uimaranta ja maauimala. Tulevan kesän ykköspaikka siis, jos korona sallii.


Ahvenistolla myös kisattiin viisiottelussa kesän 1952 olympialaisissa.


Tiistaina ehdin käydä vielä ennen Turkuun lähtöä Aulangolla kääntymässä. Aulanko on superhieno puisto- ja metsäalue, jonka on 1800-luvulla muokannut nykyisenlaisekseen eversti Hugo Standertskjöld. Aulangolla on metsien ja puistojen lisäksi kylpylähotelli, golfkenttiä, kokoustiloja, ratsastuskoulu, huvimajoja, ja vaikka mitä.


Aulangolta löytyy myös keskiaikaisen näköinen graniittilinna, joka on kuitenkin rakennettu 1800-luvulla. Nykyisin sitä käytetään kesäteatterikulissina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti