lauantai 20. heinäkuuta 2019

22 vuotta

Jätin eilen taakseni kultaisen 21 vuoden iän ja täytin 22. Ei tunnu mitenkään erityisen vanhalta, vaikka ystävät kiusoittelevatkin, että nyt voin liittyä mummokerhoon. Itseasiassa tuntuu, että olen vielä aika nuori. Ja se on hyvä. Onneksi tätä elämää on vielä niin paljon jäljellä ja ehdin kokea ja tehdä vielä niin monia asioita.


Ennen varsinaista syntymäpäivää vietin hemmottelupäivän itseni kanssa. Koska minä olen oman elämäni tärkein ihminen, halusin antaa itselleni syntymäpäivälahjaksi ihanan päivän täynnä ihania asioita. Aamulla menin aamupalalle käsityöläismuseon kahvila Kisälliin, jossa söin taivaallista pannukakkua. Sen jälkeen shoppailin pari tuntia ja ostin pienen kalenterin ensi vuodelle. Lounasaikaan tieni vei japanilaisen ravintola Shibuin sushibuffetiin, jota kaverini olivat kehuneet. Minusta sushivalikoima oli vähän suppea, mutta ainakin ne maistuivat hyvältä.


Hemmottelupäivään kuului myös kampaajalla käynti. Ylipitkät kutrit muuttuivat äkkiä kevyeksi kesätukaksi, joka sopii minulle niin hyvin, etteivät kaverit edes huomanneet hiusteni lyhentyneen. Kampaajalta kiiruhdin kotiin leipomaan seuraavan päivän brunssia varten. Oli ihanaa viettää leivontailtapäivä kesämusiikin soidessa ja lämpimän ilman tulviessa ikkunasta. Ehdin juuri sopivasti saada kaiken valmiiksi, ennen kuin kello oli kahdeksan ja piti lähteä leffaan. Hemmottelupäivän päätöksenä menin katsomaan kauhuleffa Midsommaria. Se oli outo, niinkuin olin odottanutkin, mutta myös hieman pelottava.


Syntymäpäiväni alkoi brunssilla ystävien kanssa. Tarjolla oli croissantteja, ystävän tekemää herkullista uunijuustoa, persikka-vadelmasalaattia, itsetehtyä jääteetä, tuhatlehtileivoksia sekä ranskalaista marjaraparperikakkua. Teen sitä kakkua aina syntymäpäivänäni, kerran vuodessa. Se maistui jälleen kerran aivan ihanalta. Iltapäivällä vein loppukakun kotiin vanhempien luokse, missä juhlittiin lisää.




Syntymäpäiväni ja sitä edeltävä päivä olivat aivan loistavia. Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka viettivät synttäreitä kanssani, ja myös itselleni. Onneksi juhliminen ei lopu tähän, vaan jatkuu Valasrannan tanssileirillä, jonne menen tänään. Siellä on ihana tanssia kesäisessä säässä, joka saapui juuri sopivasti syntymäpäiväkseni.


Kuvat on ottanut Milla Mykrä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti