maanantai 11. kesäkuuta 2018

Vuorokausi valokeilassa

Lauantai-iltapäivällä istuin bussissa matkalla Poriin enkä oikeastaan tiennyt, mitä tuleva ilta ja päivä toisivat tullessaan. Olin menossa Lounais-Suomen Partiopiirin Framil-tapahtumaan, jota oli valmisteltu koko edellinen vuosi. Minun roolini tapahtumassa ja sen tekemisessä oli kirjoittaa siitä Repolainen-lehteen. Tiesin siis virallisen ohjelmani, mutta kaikki sen väliin jäävä oli vielä tuolloin arvoitus.

 
Kun olin vaappunut reppuineni Porin keskustan läpi ja löytänyt viestintätiimin toimiston, lähdin tutkimaan Kirjurinluotoa, jossa Framil tapahtui. Siellä vasta tajusin, että minullahan oli vapaailta. Työni leirillä alkaisi vasta sunnuntaina, eikä kukaan odottanut minua illalla mihinkään. Sain siis tehdä mitä halusin. Kiertelin kauniilla puistoalueella ja otin valokuvia kesäisestä luonnosta. Ei haitannut, vaikka en päässyt Luonto-Liiton kesäyöretkelle, Porissa oli ihan yhtä ihmeellistä!

 


 
 
 
Kirjurinluodolla oli myös alpakoita. Niillä oli söpöt afrokampaukset ja ainainen nälkä.
 
 
Sunnuntai alkoi yhteistyötorilla keskustassa. Sinne oli tullut tapahtuman yhteistyökumppaneita esittelemään toimintaansa sekä puhujia rauhanpaneelia varten. Myös Framilin maskotti Taskari heilui torilla.
 


Torilla oli kaikenlaisia yhteistyökumppaneita.
Rauhanpaneeli kesti kaksi tuntia ja siinä puhuttiin rauhan rakentamisesta. Yksi puhujista oli kansanedustaja Pekka Haavisto. Hänellä oli hienoja ajatuksia, kuten myös muilla, naispuolisilla, puhujilla. Heidän puhettaan jaksoi kuunnella ja se pisti miettimään. Miten voin itse rakentaa rauhaa vaikka sosiaalisessa mediassa?

 
Tapahtuma huipentui laulaja Kasmirin keikkaan Kirjurinluodossa. Ihmiset olivat iloisia ja sää hieno, eikä Kasmirkaan tuottanut pettymystä. Hän jopa juoksi yhdessä kohtaa yleisön joukkoon ja hölkättyään takaisin lavalle huokaisi: "Oottakaas kun mä toivun tästä minisydäristä". Huomion Kasmirilta meinasivat viedä lampaat, jotka nauttivat konsertista lavan läheisyydessä. Keikan jälkeen sain haastatella Kasmiria. Hän vaikutti väsyneeltä, mutta tyytyväiseltä, ja kehui partiolaisia hyväksi yleisöksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti