tiistai 3. huhtikuuta 2018

Suklainen pääsiäinen

Tänä vuonna odotin pääsiäiseltä erityisesti suklaamunia. Niitä tulikin sitten syötyä paljon, varsinkin kun virpojia ei käynyt yhtään. Maistoin myös mämmiä, eikä se ollut niin pahaa kuin ajattelin, ainakaan kun sen kuorrutti kermalla. Rairuohon sijaan istutimme palmusunnuntaina herneitä, joista kasvoi herkullisia herneenversoja.

 
 
Pitkäperjantaina menin kahville kaverin kanssa, jonka olen viimeksi nähnyt yli vuosi sitten. Pitkästä aikavälistä huolimatta meillä oli hauskaa. Koska oli pitkäperjantai eikä kummallakaan ollut illalla tekemistä, päätimme mennä spontaanisti leffaan. Maksoimme liput Ready player one -nimiseen elokuvaan, mutta emme arvanneet, millaisen elämyksen saisimme. Pääsimme Kinopalatsin uuteen Scape-saliin, joka oli juuri niin ihmeellinen kuin miltä se kuulostaa. Se oli hyvä pitkäperjantai.

Mämmi, jota olin maistellut, päätyi loppujen lopuksi mutakakkuun. Siihen tuli vain kolme ainesosaa ja maku oli hyvin mämminen, mutta parempiin suihin sekin  meni. Kotona äidin kaveri piilotti puutarhaan suklaamunia, joita me lapset saimme etsiä. Minäkin olin siinä kohtaa lapsi, ja nuorin munanetsijä oli 15-vuotias pikkusiskoni. Löytyneet munat olivat isoja; isoille lapsille isoja munia.

 
Ennen pääsiäistä olin ollut kaksi viikkoa kipeänä enkä ollut päässyt tanssimaan. Pääsiäissunnuntaina lähdimme kaverin ja hänen poikaystävänsä kanssa pitkästä aikaa Auran nuortentalolle tansseihin. Hauskaa oli enkä ollut unohtanut tanssiaskeleita pitkästä tauosta huolimatta. Maanantaina menin vielä levytansseihin Pyrkivälle, jossa sain palauttaa mieleeni west coast swingin kuviot. Onneksi nyt pääsee taas tanssimaan enemmän!

Äitini keitti pinkkejä kananmunia.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti