sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Laskiaispullia!

Laskiainen on taas täällä hernekeittoineen, mäenlaskuineen ja tietysti laskiaispullineen. Pullat on perinteisesti täytetty kermavaahdolla ja vadelmahillolla tai mantelimassalla, ja ne ovat ihana perinne vuodesta toiseen. Mutta miksi täyttää kaikki pullat samalla tavalla? Itseäni ainakin kermatäyte alkaa tympiä jo yhden pullan jälkeen. Onneksi perinteisiin ei tarvitse tarrautua kynsin ja hampain (ellei ole tosi ehdoton ja tylsä tyyppi), vaan pullien väliin voi laittaa oikeastaan mitä vaan.

Moni on varmasti kuullut nutellatäytteestä laskiaispullien välissä ja ehkä kokeillutkin sitä. Voin vahvistaa, että se yhdistelmä on taivaallinen. Kannattaa maistaa myös vadelmia yhdistettynä nutellatäytteeseen. Herkkua! Jos kuitenkaan et pidä nutellasta, voit kokeilla esimerkiksi näitä täytevaihtoehtoja:

  • kiivi + mansikat
  • survotut mansikat
  • vadelmat
  • turkkilainen jogurtti + mansikat
Laskiaispullien täyttämisestä voi tehdä taidetta. Päästä luovuutesi valloilleen ja muotoile täytteistä vaikka kukkanen!

Ensi sunnuntain ystävänpäivää voi fiilistellä jo nyt suloisen mansikkakermavaahtotäytteen muodossa.

Laskiaishampurilainen! Leikkaa pulla kahdesta kohtaa ja täytä alimmainen väli vaikkapa kiivillä ja mansikalla, ylempi kermavaahdolla. Kiiviä ei saa laittaa samaan väliin kermavaahdon kanssa, sillä se heroittaa kerman.

Aargh! Pullamonsteri hyökkää!



Pullissa on se hyvä puoli, että ne maistuvat hyvälle oikeastaan minkä tahansa kanssa (ketsuppia en ehkä silti koittaisi). Joten kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia täytteitä, vain mielikuvitus on rajana!
Iloista laskiaista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti