perjantai 16. huhtikuuta 2021

Herkullisempi kevät

Tänä keväänä, kun elämän ilot ovat muuten olleet vähissä, olen panostanut hyvään ruokaan. Kerrankin on ollut aikaa ja rahaa syödä kunnolla, eikä vain vetää jotain sörsseleitä menojen välissä. Olen tallentanut kännykkääni reseptejä ja tehnyt gourmet-illallisia kotona. Syömisestä on tullut arjen luksusta: odotan aina innolla uusien reseptien testaamista ja lupaavalta kuulostavien makuyhdistelmien kokeilemista.


Vietimme poikaystäväni kanssa pääsiäisen mökillä ja siitä tuli meille varsinainen ruokajuhla. Meillä oli mukana ruokaa viikon tarpeiksi. Mämmiä ja suklaamunia lukuunottamatta ruokalistamme oli varsin välimerellinen: pastaa, pizzaa, patonkia, croissantteja ja kolmea eri italialaista juustoa. Teimme pizzat itse Fazerin valmiista pohjista ja niistä tuli kuin pizzeriassa valmistettuja. Pääsiäispizzojen lisäksi olen tänä keväänä syönyt pizzaa lähes joka viikko. Se on vain niin hyvää.



Teimme mökillä myös sitruunaricottapastaa ja välimerellistä salaattia, jota söimme patongin kanssa.


Jo tammikuussa päätin, että tänä koronakeväänä teen korvapuusteja. Ehdin lopulta leipoa niitä vasta viime sunnuntaina, sillä aikaisemmin ei tuntunut löytyvän tarpeeksi aikaa. Leipominen vaati aikaa ja vaivaa, mutta se sujui mukavasti, kun kuuntelin podcastia samalla. Lopputulos ei ollut ihan sitä mitä odotin, mutta maku oli taivaallinen. Nämä olivat ensimmäiset itse tekemäni korvapuustit, joten seuraavat näyttävät varmasti enemmän korvapuusteilta.


Keksin itsekin päässäni pari pastareseptiä, joita halusin ehdottomasti kokeilla. Toinen on avokado-kanapasta, johon tulee kanaa, ruokakermaa, sitruunaa, avokadoa, pinjansiemeniä ja parmesaania. Toinen on parsapasta, ja siihen tulee parsaa, kirsikkatomaatteja, fetaa, oliiviöljyä, pinjansiemeniä ja parmesaania. Ensimmäinen (kuvassa) maistui todella herkulliselta, ja toinenkin oli syötävää, vaikka unohdimmekin parmesaanin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti