lauantai 26. joulukuuta 2020

Kuukausi kuvina: joulukuu

Joulukuu on mennyt jouluisasti, vaikka tänä vuonna ei olekaan ollut pikkujouluja tai muita juhlia niin paljon kuin yleensä. Olin joulumielellä heti joulukuun alussa: laitoin jouluradion soimaan ja leivoin pipareita, joulutorttuja ja saaristolaisleipää. Eteläänkin saatiin pikkupakkasta ja lunta muutaman kerran, mikä edisti joulumielen saavuttamista. Jouluvalmistelujen kanssa oli tulla kiire, kun viimeisellä viikolla ennen Lappiin lähtöä piti tehdä työt ja kääriä lahjat sekä pakata. Sain kuitenkin aloittaa loman hyvillä mielin ilman ylimääräisiä hommia.


Myös Selma ja Lyyli odottivat joulua innoissaan: ne pukeutuivat mielellään tonttupukuihin.


Vietin joulukuun ensimmäisen viikon isän luona, sillä isä oli joutunut sairaalaan ja minun piti vahtia taloa ja koiria. Se oli loppujen lopuksi ihan rento viikko. Leivoimme poikaystävän kanssa joulun ensimmäiset piparit ja poikaystävä koristeli minulle oman piparin. Viikko huipentui itsenäisyyspäivään, jota vietettiin yhdessä perheen kanssa. Kävimme poikaystävän kanssa saunassa ja kuuntelimme Sibeliusta, ja sen jälkeen pöydässä odotti juhla-ateria. Linnanjuhlien korvaava ohjelmakin oli kiva.


Joulukuun toisena viikonloppuna menimme Hämeenlinnaan pakkaamaan jouluna tarvittavat tavarat. Viikonloppu meni kotioloissa, sillä koronan vuoksi monet paikat oli suljettu. Kävimme kuitenkin Ahvenistolla kävelemässä Selman kanssa, ja kirjastossa lainaamassa leffoja. Matkalla kirjastoon kävelimme Sibeliuksen puiston läpi. Siellä oleva Sibeliuksen patsas oli saanut muistamisia Sibeliuksen päivän kunniaksi.


19. päivä joulukuuta alkoi loma, ja matkustimme pikkusiskon kanssa Lappiin. Ensimmäiset päivät kuluivat pikkusiskon synttäreitä viettäessä, hiihtäessä ja lasketellessa. Poikaystäväni saapui tänne aatonaattona ja se oli minun jouluni paras lahja.


Jouluaatto alkoi riisipuurolla ja joulupukin kuumalinjalla, kuten aina. Minä sain mantelin. Tänä vuonna Kaunispään huipulla ei järjestetty joulurauhan julistusta, joten meillä ei ollut kiire lähteä sinne. Kävelimme kuitenkin joka tapauksessa huipulle ja laskimme kilometrin pituisen pulkkamäen alas. Joulusaunan jälkeen istuimme joulupöytään, jonka antimet olivat tälläkin kertaa runsaat. Jouluruokaa on vieläkin jäljellä, mutta tänään emme syö sitä, vaan teemme nachopellin. Toivottavasti se lämmittää sisuksia, sillä ulkona on 30 astetta pakkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti