perjantai 5. huhtikuuta 2019

Keväinen illallinen

Kevät tuli nopeasti, kun huhtikuu toi mukanaan lisääntyvän valon ja auringonpaisteen. Juhlimme sitä eilen partioryhmämme kanssa terveellisten herkkujen merkeissä. Ruoka oli kevyttä ja värikästä, ja tottakai herkullista. Sen valmistaminenkaan ei ollut vaikeaa: koko ateria oli valmis puolessa tunnissa. 


Pääruoaksi teimme salaattia, johon tuli salaatinlehtiä, kurkkua, viinirypäleitä, cashewpähkinöitä, granaattiomenansiemeniä, rucolaa ja minttua. Höysteeksi sai laittaa joko tofua tai vuohenjuustoa. Kun päälle lorautti vielä balsamicoa, lopputulos oli aivan ravintola-annoksen veroinen. Jännittävän mausteen salaattiin toi minttutahini, joka maistui yllättävän raikkaalta.


Ruokajuomana joimme vettä, johon tuli makua, kun laittoi lasin pohjalle hedelmäviipaleita. Jälkiruoaksi oli vegaanista vadelmasuklaatorttua, joka oli yllättävän täyttävää. Sen ohjeen löytää täältä.


Syömisen jälkeen jäimme vielä pöytään istumaan ja keskustelemaan. Oli ihanaa vain istua hämärtyvässä illassa ja huomata, että kello oli paljon, mutta ulkona ei ollut säkkipimeää. Kun pimeä tuli, sytytimme kynttilät. Tuntui siltä, että talvi on lopultakin ohi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti