perjantai 20. lokakuuta 2017

Hyvänmakuinen peli-ilta

Yliopistossa on tällä viikolla luentovapaa viikko, eli syysloma. Sen kunniaksi ystäväni tulivat eilen kylään (yhden poikaystävän kera) ja pidimme peli-illan. Koska tykkään laittaa ruokaa vierailijoille, loihdin iltaa varten syksyisiä herkkuja päivälliseksi. Ystävät toivat myös herkkuja mukanaan, joten pelatessa ei ainakaan tullut nälkä.


Minulla oli pakastimessa lakkaa, jonka seuraksi ostin leipäjuustoa ja tein iloisen värisen salaatin. Siitä ystävät tykkäsivät erityisesti. Salaatin kanssa oli tarjolla sienipiirakkaa, johon laitoin mummin minulle poimimia sieniä. Ystäväni toi pöytään itsetekemiään siemennäkkileipiä, jotka maistuivat superhyvältä paprikapeston kanssa, sekä italialaisia chilisuolakeksejä (nam!)


Jälkiruoaksi söimme mutakakkua, jonka olin leiponut jo aikaisemmin. Ystäväni taiteili sen päälle kermavaahtosydämen. Muut herkut toivat mieleen joulun, vaikka halloweenkaan ei ole vielä ohi. Hyvältä ne silti maistuivat, piparkakkudominokeksit ja piparkakkudumlet.


Pelkäksi syömiseksi ilta ei mennyt: ehdimme myös pelata. Jo ennen ruokailua ystäväni kokosi poikaystävänsä kanssa palapelin: nimittäin viime lauantaina Ikeasta ostetun yöpöytäni.


Syömisen jälkeen pelasimme ystäväni mukanaan tuomaa puupeliä, jonka tarkoituksena oli rakentaa puita. Rakentamiseen käytettiin kortteja, joihin oli piiretty oksia ja erilaisia symboleita. Peli oli aika helppo, kun sen idean tajusi, ja puutansa sai rakentaa ihan rauhassa. Samalla kuitenkin kilpailtiin toisia pelaajia vastaan, joten tietty strategia piti olla. Minä tulin toiseksi.


Pelasimme vielä hetken scrabblea ennen kuin ystävät lähtivät kotiin. Kaikilla oli kuitenkin niin mahdottomat kirjaimet, että päätimme lopulta vain luovuttaa. Tällaisia peli- (ja syömis-) iltoja voisi mielestäni järjestää useamminkin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti