perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulu on taas!

Tänään avattiin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Minä avasin kolme luukkua, sillä minulla on kolme joulukalenteria. Partiolaisten adventtikalenteri on odottanut hyllyn päällä jo kauan, ja Turun Sanomien kalenterikin tuli postissa hyvissä ajoin. Eilen sain vielä suklaakalenterin vanhemmilta. Se on Fazerin, ja sen sisältämä suklaa on oikeasti hyvää, toisin kuin monissa lasten suklaakalentereissa. Tänään pitikin olla tarkkana, etten syö kaikkia suklaita heti.

 
Olen yrittänyt vältellä joulua siitä asti, kun joulukrääsä tuli kauppoihin halloweenin jälkeen (ja jo ennen sitä). Onnistuin olemaan kuuntelematta kovin paljoa joululauluja marraskuussa, ja lumikin herätti minussa enemmän inhoa kuin iloa. Siitä seurasi se, etten tajunnut valmistautua joulukauteen ollenkaan. Ulkovalotkin asensin vasta tänään porraskaiteeseeni. Tiedän, että nytkin on vielä aikaista, mutta joulu on sentään jo kolmen viikon päästä ja ulkona pimeää.

Samalla, kun muutin sisustustani talvisemmaksi, kaivoin myös joulukoristeet esille. En hanki tänä vuonna joulukuusta, joten ripustin koristeita vähän sinne tänne. Ne ovat kiva yllätys vieraille ja piristävät itseänikin.


 
 
Olen katsellut kaupoissa myytäviä rumia jouluvillapaitoja ja miettinyt puoliksi tosissani, pitäisikö sellainen hankkia. Ne ovat hauskoja, mutta niitä ei voi käyttää kuin jouluna eikä silloinkaan ihan joka paikassa. Lopulta tein kompromissin ja ostin söpön joulu-t-paidan. Se ei ole ruma, joten sitä voi käyttää melkein missä vaan, ja se on t-paita, joten se käy tanssimiseenkin. Ja se on kuitenkin jouluinen.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti